ВЕСТИ

Игри, смеа, радост и многу дружење на пролетните спортски игри за ученици со попреченост

Во организација на Федерација на училишен спорт на Македонија (ФУСМ) и ОУРЦ „Маца Ѓ. Овчарова“ - Велес, на ден 30.03.2022г во Спортската сала „25ти Мај“ - Велес, се одржаа регионални спортски игри за источен регион за ученици со попреченост од основното и средното образование.

Прочитај повеќе

21ви Март - СВЕТСКИ ДЕН НА ЛИЦАТА СО ДАУНОВ СИНДРОМ

21ви Март - Светски ден на лицата до Даунов синдром

Прочитај повеќе

Одбележување на патрониот празник на Нашето училиште

По повод одбележувањето на патрониот празник на Нашето училиште, се одржуваа активности под мотото: „Даровите на природата - чувари на нашето здравје“.

Прочитај повеќе