ТЕКОВНИ АКТИВНОСТИ

Симпозиумот на тема "Ефекти од реформите во инклузивното образование во Р.С.Македонија"

Во периодот од 11-13 ноември 2023 Претставници од ОУРЦ ,,Маца Овчарова" беа дел од Симпозиумот на тема "Ефекти од реформите во инклузивното образование во Р.С.Македонија".

Прочитај повеќе

Учебна 2019/2020 година - УЧИМЕ ОД ДОМА И ПОЛУМАТУРАНТИ

Integer pretium dignissim aliquam. Sed quis augue felis. Donec dapibus molestie dignissim. Nulla dolor ex, pulvinar sed sem vel, rhoncus finibus nisl. In accumsan nibh cursus dolor convallis, a sollicitudin sapien semper. Suspendisse ac odio augue. Aliquam aliquet sed tortor at mattis.

Прочитај повеќе

Посета на училиштето за лица со оштетен слух во градот Бурса, Р.Турција, во рамките на проектот „Моите раце се огледало на мојата култура“

Во рамките на проектот „Моите раце се огледало на мојата култура“, од програмата Еразмус+, во периодот од 27.09. – 07.10.2021г. беше реализирана мобилност од страна на 4 специјални рехабилитатори и едукатори од нашето училиште во градот Бурса, Р. Турција.

Прочитај повеќе

Посета на Институцијата „MAPADI“ Павоа де Варзим, Португалија и размена на искуства

Претставници од ПОУ "Маца Овчарова", благодарение на програмата "Еразмус+" на Националната агенција за европски програми, беа во посета на Република Португалија, конкретно во градот Повоа де Варзим во Институцијата „MAPADI“

Прочитај повеќе

„Преку игра, до поголеми знаења“

Сапроведување на Програмата за антикорупциска едукација на учениците од основните училишта во отворена училница со почитување на мерките за заштита од „Ковид 19“.

Прочитај повеќе

Посета од "МАРКАРТ"

Претставници од фабриката на германската групација "МАРКАРТ" денес го посетија нашето училиште и донираа наставни средства и помагала за што поуспешно и непречено одвивање на наставата.

Прочитај повеќе

Еко акцијата "ГЕНЕРАЛКА ВИКЕНД"

Учениците и вработените од ПОУ "Маца Овчарова" се вклучија во еко акцијата "ГЕНЕРАЛКА ВИКЕНД" во организација на компанијата „Мен енд маунтен“, а со поддршка на Министерството за животна средина и просторно планирање и „Пакомак“ Скопје, која овие денови се одржуваше во повеќе општини во државата.

Прочитај повеќе

Земјотрес - како да се однесуваме

Едукативно предавање за тоа како да се однесуваме и како да се заштитиме за време на природна непогода - Земјотрес.

Прочитај повеќе