ЕРАЗМУС+ ПРОЕКТИ

Oдбележување на Еразмус денови со видео проекција како промоција на проектот „Моите раце се огледало на мојата култура“

Продолжуваме со одбележување на Еразмус денови со видео проекција во нашето училиште, како промоција на проектот „Моите раце се огледало на мојата култура“, каде што учениците гледаа приказни-бајки, преведени на знаковен јазик.

Прочитај повеќе

Десеминација од проектот "Нови пристапи - подобри резултати"

Во изминатите денови во просториите на Оурц Маца Овчарова се одржа десеминација од мобилноста од проектот "Нови пристапи - подобри резултати" преку Ерасмус+ програмата, за различен аудиториум од наставници, родители и образовни асистенти. Учесниците се запознаа со начинот на спроведување на Инклузивниот процес во неколку училишта во областа Абруцо

Прочитај повеќе

"Нови пристапи - подобри резултати" - проект спроведен преку посета на месноста Abruzzo - Италија

Во периодот од 19-23.09.2022г. претставници од Оурц Маца Овчарова учествуваа на мобилност од проектот "Нови пристапи - подобри резултати" преку Ерасмус + програмата на Национална агенција за европски образовни програми и мобилност, во месноста Abruzzo - Италија.

Прочитај повеќе