Еко акцијата "ГЕНЕРАЛКА ВИКЕНД"

Учениците и вработените од ПОУ "Маца Овчарова" се вклучија во еко акцијата "ГЕНЕРАЛКА ВИКЕНД" во организација на компанијата „Мен енд маунтен“, а со поддршка на Министерството за животна средина и просторно планирање и „Пакомак“ Скопје, која овие денови се одржуваше во повеќе општини во државата.

Организаторот има цел за секои 10 килограми собран отпад да биде засадено по едно дрво и да се формира шума што ќе расте секоја година со секоја ГЕНЕРАЛКА.

Галерија

Поврзани блог статии