ВЕСТИ

ЈАВЕН ОГЛАС

ЈАВЕН ОГЛАС За вработување на определено работно време на 95 стручни соработници – приправници образовни асистенти за ученици со попреченост во основното образование.

Прочитај повеќе

ИЗВЕСТУВАЊЕ: Реконструкција и фасада на училишната зграда

Започна Реконструкцијата на фасада и кров со санитарни јазли во зградата на училиштата Oou Panko Brashnarov и Оурц Маца Овчарова со инвестиција од Министерството за образование и наука, под надзор на ЗИМ АД-Скопје, а во изведба на Далта-пром инг Велес.

Прочитај повеќе

Игри, смеа, радост и многу дружење на пролетните спортски игри за ученици со попреченост

Во организација на Федерација на училишен спорт на Македонија (ФУСМ) и ОУРЦ „Маца Ѓ. Овчарова“ - Велес, на ден 30.03.2022г во Спортската сала „25ти Мај“ - Велес, се одржаа регионални спортски игри за источен регион за ученици со попреченост од основното и средното образование.

Прочитај повеќе