ВЕСТИ

Асистивна технологија обезбедена од Здружението „Отворете ги прозорците“

Здружението за асистивна технологија „Отворете ги прозорците“ обезбеди асистивна технологија за потребите на нашето училиште со ресурсен центар.

Прочитај повеќе

ОБУКА ЗА ПРВА ПОМОШ И ЗАШТИТА ОД СТРАНА НА ОО ЦРВЕН КРСТ - ВЕЛЕС

Општинската организација на Црвениот крст- Велес, во рамките на своите активности, како дел од кампањата "Биди и ти херој во твоето училиште", денес во просториите на ОУРЦ "Маца Овчарова" за вработените во училиштето одржа обука за прва помош и заштита.

Прочитај повеќе