ВЕСТИ
Актуелно

Отворена нова соба за сензорна интеграција

Средствата за опремување на собата за сензорна интеграција во ОУРЦ„Маца Овчарова“ се обезбедени од 400 гости присутни за донаторската вечер која се одржа по повод 3-ти

Прочитај повеќе

Одбележување на патронен празник

По повод патрониот празник на ОУРЦ „Маца Ѓ. Овчарова" во Европска Куќа Велес се одржа промотивен настан „ИНКЛУЗИЈАТА Е ДЕЛ ОД СИТЕ НАС”

Прочитај повеќе

Техничка помош при заштита на децата со посебни потреби

ОУРЦ “ Маца Овчарова”, Велес и ОУ со ресурсен центар во РСМ: “Др. Златен Сремец" Скопје, "Иднина" Скопје, “Св. Климент Охридски" Струмица и “Кочо Рацин” Битола преку донација ги зајакнуваат своите технички и човечки ресурси во насока на осовременување на услугите наменети за своите корисници.

Прочитај повеќе