ВЕСТИ

Меѓународната традиционална ликовна работилница

Во просториите на Оурц Маца Овчарова по повод одбележувањето на "3 Декември - Светскиот ден на лицата со попреченост" по 26ти пат се одржа "Меѓународната традиционална ликовна работилница" која оваа година ја организиравме во соработка со Националната установа - Спомен куќа на Тоше Проески од Крушево.

Прочитај повеќе

Подобри услови за учениците во нашето училиште

Со цел подобрување на условите на услугите кои ги даваме на нашите ученици од второто полугодие покрај појадокот и ужината воведуваме ручек за сите ученици. Ручекот ќе се одвива по завршување на наставата во прва смена.

Прочитај повеќе

Инклузивни практики - стручна дискусија со училишта кои припаѓаат на реонизацијата на ОУРЦ „Маца Овчарова“ - Велес

На 01.11.2022г во големата сала на Општина Велес, во организација на тимот за спроведување на инклузивни практики при ОУРЦ "Маца Овчарова"-Велес, беше одржан состанок со директорите и претставници од стручните служби од 31 училиште од општините кои припаѓаат на реонизацијата на ОУРЦ "Маца Овчарова" - Велес.

Прочитај повеќе