ВЕСТИ

Одбележување на патрониот празник на Нашето училиште

По повод одбележувањето на патрониот празник на Нашето училиште, се одржуваа активности под мотото: „Даровите на природата - чувари на нашето здравје“.

Прочитај повеќе

Посета на Спомен куќата на Кочо Рацин по повод одбележување на 113 години од неговото раѓање

По повод Одбележувањето на 113 години од раѓањето на Коста Солев Рацин, ОУРЦ „Маца Ѓ. Овчарова“ - Велес, во соработка со Фондацијата „Ангел Петров“ - Велес, организираше три активности од областа на културата.

Прочитај повеќе

ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА ПРАЗНИКОТ НА ЕВРЕИТЕ ХАНУКА - HAPPY HANUKAH

Ханука - празник на светлината. По повод овој празник, споделуваме светлина во спомен на 7144 Евреи од Македонија, жртви на холокаустот. Во нивен спомен, учениците на ОУРЦ „Маца Ѓ. Овчарова“, заедно со нивните наставнички и директорката на училиштето, изработија свеќници - менори, и заедно ги запалија осумте свеќи.

Прочитај повеќе