ВЕСТИ

Одблежување на Патронен празник – 50 години успешна приказна во полето на образование на ученици со попреченост

Одблежување на Патронен празник – 50 години успешна приказна во полето на образование на ученици со попреченост

Прочитај повеќе

42 години од раѓањето на Тоше Проески

На 26-тата Меѓународна Ликовна колонија се роди идеа да се твори за Тоше Проески на тема ,,Со љубов за Тоше", и во соработка со професорот со ликовна уметност Емил Солески и директорката на националната установа ,,Спомен куќа - Тодор Проески" Левкија Гаџоска се изработија керамички плочки на кој што 44 ученици сликаа за Тоше.

Прочитај повеќе

Меѓународната традиционална ликовна работилница

Во просториите на Оурц Маца Овчарова по повод одбележувањето на "3 Декември - Светскиот ден на лицата со попреченост" по 26ти пат се одржа "Меѓународната традиционална ликовна работилница" која оваа година ја организиравме во соработка со Националната установа - Спомен куќа на Тоше Проески од Крушево.

Прочитај повеќе