ВЕСТИ

Фолклорен фестивал „Фатени за раце го менуваме светот“

На ден 22.09.2022 г, четврток, со почетокот во 19.00 ч. во просториите на Локалната бибилиотека „Гоце Делчев“ во Велес, во организација на наштето училиште, се оддржа Фолклорен фестивал „Фатени за раце го менуваме светот“.

Прочитај повеќе

ЈАВЕН ОГЛАС

ЈАВЕН ОГЛАС За вработување на определено работно време на 95 стручни соработници – приправници образовни асистенти за ученици со попреченост во основното образование.

Прочитај повеќе

ИЗВЕСТУВАЊЕ: Реконструкција и фасада на училишната зграда

Започна Реконструкцијата на фасада и кров со санитарни јазли во зградата на училиштата Oou Panko Brashnarov и Оурц Маца Овчарова со инвестиција од Министерството за образование и наука, под надзор на ЗИМ АД-Скопје, а во изведба на Далта-пром инг Велес.

Прочитај повеќе