ВЕСТИ

МЕЃУНАРОДНА XXV ЛИКОВНА РАБОТИЛНИЦА

Во просториите на нашето училиште со ресурсен центар „Маца Ѓ. Овчарова“, по повод 3ти Декември - Меѓународен ден на лицата со попреченост, вчера се одржа 25-та по ред ликовна работилница. Годинава, од републичка, работилницата прерасна во меѓународна со учество на претставници од четири училишта од Србија, Грција, Турција и Италија. Ученици со попр

Прочитај повеќе

ИЗЛОЖБА НА ЛИКОВНИТЕ ТВОРБИ ОД XXV МЕЃУНАРОДНА ЛИКОВНА РАБОТИЛНИЦА

Сите творби кои ни пристигнаа во изминатиот период и кои се изработија во текот на денешниот ден, веќе од утре ќе бидат изложени во фоајето на НУЦК ЈХК Џинот и со задоволство Ве покануваме да ја посетите изложбата и да уживате во изработките.

Прочитај повеќе

ИЗВЕСТУВАЊЕ ЗА ОДРЖУВАЊЕ НА XXV МЕЃУНАРОДНА ЛИКОВНА РАБОТИЛНИЦА

Меѓунароната ликовна работилница ќе се одржи на 02.12.2021г. (четврток), со почеток во 09:30h во просториите на ОУРЦ „Маца Ѓ. Овчарова“ - Велес

Прочитај повеќе