ВЕСТИ

ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА ПРАЗНИКОТ НА ЕВРЕИТЕ ХАНУКА - HAPPY HANUKAH

Ханука - празник на светлината. По повод овој празник, споделуваме светлина во спомен на 7144 Евреи од Македонија, жртви на холокаустот. Во нивен спомен, учениците на ОУРЦ „Маца Ѓ. Овчарова“, заедно со нивните наставнички и директорката на училиштето, изработија свеќници - менори, и заедно ги запалија осумте свеќи.

Прочитај повеќе

МЕЃУНАРОДНА XXV ЛИКОВНА РАБОТИЛНИЦА

Во просториите на нашето училиште со ресурсен центар „Маца Ѓ. Овчарова“, по повод 3ти Декември - Меѓународен ден на лицата со попреченост, вчера се одржа 25-та по ред ликовна работилница. Годинава, од републичка, работилницата прерасна во меѓународна со учество на претставници од четири училишта од Србија, Грција, Турција и Италија. Ученици со попр

Прочитај повеќе

ИЗЛОЖБА НА ЛИКОВНИТЕ ТВОРБИ ОД XXV МЕЃУНАРОДНА ЛИКОВНА РАБОТИЛНИЦА

Сите творби кои ни пристигнаа во изминатиот период и кои се изработија во текот на денешниот ден, веќе од утре ќе бидат изложени во фоајето на НУЦК ЈХК Џинот и со задоволство Ве покануваме да ја посетите изложбата и да уживате во изработките.

Прочитај повеќе